2021 m. gruodžio mėn. Europos Komisija pradėjo rengti forumą „Nuo ūkio iki stalo“, kuris yra vienas iš veiksmų, numatytų strategijoje „Nuo ūkio iki stalo“. Ja siekiama stiprinti pirminių gamintojų bendradarbiavimą, gerinti jų padėtį maisto tiekimo grandinėje ir didinti rinkos skaidrumą.

Remiantis ankstesnių forumo sesijų diskusijomis ir rezultatais, paskutinis ES BŽŪP tinklo organizuotas 3 -sis forumas vyko 2023 m. lapkričio 16-17 d. Renginyje buvo aptariami įvairūs būdai, kuriais įvairūs žemės ūkio maisto produktų vertės grandinės dalyviai – nuo gamintojų iki vartotojų – reagavo į gyvenimo išlaidų krizę. Taip pat buvo nagrinėjamas žaliosios ir skaitmeninės pertvarkos poveikis didėjančioms sąnaudoms ir maisto kainoms.

Pasveikinimo kalboje Pierre Bascou (DG AGRI) akcentavo, kad maisto kainos Europos Sąjungoje pradėjo kilti prieš 2 m. Šiuo metu maisto kainos 26 proc. aukštesnės nei prieš 2 m. Ir jos jau negrįš į tas geras kainas, kurios buvo 2020 m. 2023 metų forumo tema – maisto infliacija. Energijos kainų šuolis, Rusijos invazija į Ukrainą atvedė Europą prie ženkliai padidėjusių maisto kainų (ES vidurkis 20 proc) ir maisto infliacijos, kuri vidutiniškai ES siekia apie 9 proc. 3-ojo forumo tikslas – pamatyti, kas įtakoja maisto kainas ir kas mažiau jas įtakoja, taip pat diskusijų metu išsiaiškinti, kaip galima padėti visoms trumpos tiekimo grandinės grupėms: gamintojui, perdirbėjui, tiekėjui, mažmenininkui, nes šis šokas apėmęs daug ES šalių.  Atsižvelgiant į  įtemptą situaciją, EK ruošia naujas gaires trumpoms tiekimo grandinėms įgyvendinti, kurias žada pateikti dar iki 2023 m. pabaigos.